Shqiptarët drejt Evropës, maturantët duan të bëhen infermierë
Programi i Infermierisë së Përgjithshme ka qenë padyshim më i preferuari për maturantët këtë vit.

Këtë e tregojnë të dhënat e regjistrimit sipas të cilave nga 980 kuota që ky program ka pasur në 7 Fakultete të vendit, për raundin e tretë kanë mbetur të lira vetëm 22.

I suksesshëm kjo degë ka qenë edhe në universitetet e rretheve ku në shumë prej tyre si në Shkodër, Vlorë, Korçë, Durrës dhe Elbasan janë ezauruar të gjitha vendet.

Arsyet lidhen me interesin që shumë shtete evropiane kanë shfaqur për këtë profesion, duke ofruar hapësira në tregun e punës.

Por për raundin e tretë kuotalira ka në disa prej universiteteve, raporton Ora News.

“Duke filluar që nga universiteti i Tiranës, ka akoma kuotalira në fakultetin e Drejtësisë, fakultetin e Ekonomisë, Financë, Administrim Biznesi, Informatikë Ekonomike, Inxhinieri Informatike dhe ka kuotalira akonma tek degët e gjuhëve të huaja. Edhe universiteti i Mjekësisë ka disa programe studimi që ka disa degë të ezauruara.”

Në dy raundet e para janë regjistruar në total afro 19 mijë e 200 studentë të cilët do të nisin vitin akademik më 14 tetor. Të tjerët që ende nuk e kanë siguruar një degë kanë edhe një mundësi përmes plotësimit të formularit A4.

“Procesi i aplikimit në formularin A4 do të vijojë për 3 ditë dhe do të mbyllet për 3 ditë, kurse të hënën në 21 tetor do të fillojë procesi i regjistrimit në raundin e 3. Do ketë vetëm 3 faza regjistrimesh 48 orëshe.”

Degët që kanë një numër të ulët të regjistruarish janë kryesisht ato të edukimit për shkak edhe të mesatares 7.5 të vendosur nga Ministria e Arsimit. Në rrethe janë afro 78 programe studimi dhe 5 Fakultete që rrezikojnë të mbyllen.
Shtuar më 12/10/2019, ora 19:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori