Shqipëria, vendi më racist në Europë
Shqipëria është vendiracist në Europë dhe nga më racistët në mbarë botën. Sipas një sondazhi ndërkombëtar me të dhëna të mbledhura nga World Value Survey vendet më tolerante në botë janë vendet nordike, Britania e Madhe dhe disa nga ish- kolonitë e saj, SHBA, Kanadaja dhe Australia.

Sipas Washington Post, ende me tolerancë të lartë janë edhe vendet e Amerikës Latine, ku përjashtim bën Venezuela.

Vendi i parë për intolerancë është Hong Kongu, por vendet që e pasojnë janë të gjitha vende në zhvillim. Më pas janë Bangladeshi, Jordania dhe India.Vendet e dala nga ish- Bashkimi Sovjetik janë relativisht tolerante, ndërkohë që janë më shumë raciste vendet e Ballkanit.
Shtuar më 17/05/2013, ora 10:35

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori