Shqipëria në BE?
Zëvëndës shefi i sekretariatit të BE-së, Jonas Wendel, bisedoi për statusin për vendin kandidad të Shqipërisë në BE, me ministrin e Jashtëm suedez, Carl Bildt, që në 2009-ën kryesonte presidencën e BE-së. Kështu shkruhet në një kabllograqm të Wikileaks.

kabllogram, zoti Wendel thotë se “përfshirja e çështjes së zgjerimit i zuri të gjithë në befasi”.

Zoti Bildt dëshiron të shtyjë përpara barrierën me aplikimin e Shqipërisë për anëtarësimin”, thotë zoti Ëendel në kabllogram.

“Në takimin e korrikut 2009 të Këshillit të Marrëdhënieve me Jashtë, të gjitha vendet anëtare ranë dakord të nisin procedurat me Shqipërinë dhe Islandën”, thuhet në kabllogram, raportoi Mapo.

kabllogram zoti Ëendel thotë se “në 2009, gjërmania kërkon të shmangë diskutimet për zgjerimin deri pas zgjedhjeve në Gjermani, me qëllim që të parandalohet retorika ksenofobike”.

“Gjermania shprehet dakord për hapjen e negociatave për statusin kandidad të Shqipërisë”, tha Ëendel në kabllogram.

kabllogram thuhet se “ lokomotiva’ shqiptare drejtë BE-së ishte në binarë të mbarë, sa pa u komplikuar situata postzgjedhore e 2009-s në Tiranë”.
Shtuar më 31/08/2011, ora 12:53

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori