Shkodër, "rikthehet" kooperativa
Muajt e fundit, ekspertë të fushës së bujqësisë kanë hedhur idenë e krijimit të koerativave, gjë që mund të rriste të ardhurat e fermerëve. Këtë gjë e kanë bërë 72 fermerë të Shkodrës.

Bëhet fjalë për fermeret e Oblikes, Vukatanes, Kosmaçit dhe Dobres. Punimi i tokes, tenikat e mbjelljes trajnimet ne menyre te perbashket dhe gjetja e tregjeve per shitje ne menyre të përbashket ka krijuar tek fermeret e kesaj zone një kooperative që duket se është duke dhënë mjaft rezultat.
Përdorimi i teknikave të veçanta të ujitjes, nëpërmjet shfrytezimit të avullimit të tokës ka bërë që këta fermere të kenë prodhime bio duke mos përdorur herbicide apo pesticide. /albeu.com/
Shtuar më 07/06/2012, ora 16:11

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori