Rrugë te reja në dobi të shëndetit mendor (FOTO-LAJM)

Në mjediset pranë QSUT-së u organizua sot ceremonia e përurimit të modelit të ri komunitar të “Shtëpive të Mbështetura” për personat me çrregullime të shëndetit mendor.


Ne keto dy qendra rezidenciale jane transferuar 15 persona nga spitali psikiatrik. Funksionimi i shtepive te tilla eshte pjese e reformes ne fushen e shendetit mendor, e cila synon ngritjen e nje sistemi te integruar sherbimesh per trajtimin, rehabilitimin dhe riintegrimin ne shoqeri te personave me probleme te shendetit mendor.

Modeli i ri komunitar me moton “Gjithcka mund te ndryshoje” eshte realizuar ne bashkepunim me komunitetin e Stan Egidio-s, Zyrën e Bashkëpunimit Italian për Zhvillim në Shqipëri dhe Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë.
Shtuar më 20/06/2014, ora 15:36

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori