Rritet numri i përdoruesve të drogës, gjimnazistët më të rrezikuarit
Shqipëria numëron rreth 5 mjë përdorues të multidrogave ndërsa nga viti 1995 numri i përdoruesve të drogës kaardhur duke u rritur. Ministri i Shëndetëësisë, Petrit Vasili e cilësoi mjaft shqetësues fenomenin, i cili sot ka përfshirë shumë moshat e reja.


“Konsiderohen përdorues problematikë, 4500-500. Është një grup që për shkallën e problematikës së tij është i lidhur me ata që përdorin drogë në mënyrë sistematike, përdorin droga me injektim, janë përdorues multi-drogash. Rritja ka qenë një domethënëse. Ky dokument me parametrat që është hartuar lehtëson partnerët tanë ndërkombëtarë për të ndihmuar qoftë me idetë, ekspertizën, por dhe me projektet e tyre për implementim sa më efikas të kësaj strategjie për periudhën 2012-2016”, deklaroi Ministri i Shëndetësisë, Petrit Vasili.

Për t'i ardhur në ndihmë kësaj kategorie, është hartuar një strategji e re kombëtare kundër drogës, sipas strategjisë, përvec trajtimit, vëmendje do t'i kushtohet informimit të të rinjve. /albeu.com/
Shtuar më 21/06/2012, ora 18:23

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori