Raporti i trazicionit 2013, Rama: Të investojmë tek kapitali njerëzor
Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se investimi në kapitalin njerëzor është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e vendit. Duke folur në aktivitetin e BERZH-it të organizuar në Londër, kryeministri shqiptar theksoi se kapaciteti njerëzor është zgjidhja më e mirë mbarëvajtjen ekonomike dhe bashkëpunimin europian.“Tashmë është moment që ne të merremi me diçka tjetër që kishim ëndërruar. Unë jam dakort me raportin pasi nënvizon gjërat në lidhje me prioritetet tona për të rritur kapitalin njerëzor. Shtetet nuk janë të pasura për atë që kanë por për atë që dinë të bëjnë. Fakti që ne jemi ende në pritje kjo lidhet edhe me njohuritë që ne kemi edhe të dhënat për kapacitetin prodhues të çdo vendi është i lidhur me njohuritë. Investimi në njohuri është shumë i rëndësishëm por është akoma më i vështirë për vendet që kanë shumë probleme. Dhe me sa duket duhet të përballemi me një dilemë kontraditore sepse kur investon në njohuri nuk rizgjidhesh. Sepse kjo kërkon shumë kohë dhe në të njëjtën kohë kur nuk investon në njohuri mund të rizgjidhesh por duhet të parballesh me akoma më shumë probleme. Megjithatë zgjedhja për mua është shumë e qartë.Ne duhet të investojmë më tepër në kapitalin njerëzor. Për ne është e nevojshme dhe duhet të gjejmë një mënyrë për të mbledhur veten dhe duhet ta kthejmë këtë paqe për diçka që duhet të shërbejë si bazë për mbarëvajtjen ekonomike dhe bashkëpunimin europian” tha Rama.

Rama kërkoi bashkëpunim mes të gjitha vendeve për të krijuar tregjet ndërkombëtare.
Shtuar më 20/11/2013, ora 14:20
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori