Rama rikthen Brisida Shehajn? Ja çfarë posti pritet të marrë
Edhe pse u largua nga Drejtoria e Tatimeve duke dhënë dorëheqjen, Briseida Shehaj pritet të marrë një post të rëndësishëm në administrate.

Mësohet se asaj i është propozuar drejtimi i Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve (AIDA).

Genti Beqiri është larguar nga drejtimi i Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve (AIDA).

Ai ka depozituar zyrtarisht një kërkesë dorëheqje ku njofton largimin e tij nga agjencia që e drejtonte që prej qershorit të vitit 2015.

Deklaratë e Drejtorit Ekzekutiv të AIDA-s, Genti Beqirit:

“Në qershor 2015, kur u emërova në detyrën e Drejtorit Ekzekutiv të Agjencisë Shqiptare për Zhvillimin e Investimeve – AIDA, isha i vetëdijshëm për përgjegjësinë e madhe që më ishte besuar, në një nga sektorët më prioritarë në vend siç janë investimet.

I jam mirënjohës Kryeministrit Z. Edi Rama për besimin e dhënë në drejtimin e këtij institucioni. Kjo më ka nxitur për të punuar çdo ditë, pa pushim, për zhvillimin e mëtejshëm të AIDA-s, si një strukturë gjithnjë e më shumë dinamike, në ndihmë të investitorëve të huaj, por edhe atyre vendas.

Në këto 2 vite në detyrë, AIDA është rritur profesionalisht, e bashkë me të, janë rritur të gjithë treguesit e objektivave të punës së saj, që nga niveli i investimeve, klima e biznesit, numri i bizneseve të reja në vend, si edhe shumë tregues të tjerë.

Por, AIDA në rrugën e saj nuk mund të kishte kurrsesi sukses e vetme. Ka qënë partneriteti me agjencitë homologe, me organizatat e biznesit dhe me miqtë e partnerët e tjerë, të huaj e vendas, që na solli në një stad të ri zhvillimi profesional.

Shumë punë të mira janë bërë, por sigurisht që të tjera mbeten për t’u bërë për rritjen e kapaciteteve profesionale, për të adresuar dhe asistuar në kohë reale si një “One Stop Shop” kërkesat dhe nevojat e investitorëve dhe biznesit.

Për gjithçka kemi bërë në këto dy vite, unë dua të falenderoj posaçërisht stafin e palodhur të Agjencisë, bashkëpunëtorët e mi më të afërt, partnerët e tjerë, organizatat e biznesit dhe këdo tjetër me të cilin kemi bashkëpunuar në këtë periudhë për ta bërë AIDA-n më të mirë dhe Shqipërinë më tërheqëse për investitorët.

Sot, për arsye tërësisht personale, më duhet t’ju njoftoj se unë nuk do të jem më në drejtimin e Agjencisë, por sigurisht mbetem i përkushtuar për t’i shërbyer vendit tim në poste dhe sfida të reja në të ardhmen.

Ju Faleminderit!”


Shtuar më 16/05/2017, ora 13:50
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori