6 arsye pse Rama kërkon me kaq ngulm dialog?
Nga Ervin Goci

Pyetja eshte, se pse e ka kaq me merak Rama dialogun?

1. Se pari me dialog Rama shndrrit si zgjidhes problemesh dhe jo si shkaktari kryesor i falimentit universitar.

2. Ai e ka te pamundur te beje te detyren, duke dhene zgjidhje administrative dhe politike me vote parlamentare, po do ta shfrytezoje si mundesi per te riafirmuar vetem si Bajraktari i pare dhe i vetem i Shqiperise.

3. Duke marre studentet si tifoza, fati i Ligjit nga trajtimi racional per ta rithemeluar ne koncept e fryme, perfundon ne çeqe telebingoje qe i leshon bamiresi zemergjere.

4. Elektoralizimi i ndryshimeve ligjore me karater ekonomik, do te fuse nje fryme populiste ne Universitet, dhe nuk eshte çudi qe ndonjerin ta varin prej gjuhe.

5. Dialogu me studentet, shmang dhe varros perfundimisht dialogun konstruktiv me pjese te shendeshme te hierarkise universitare, po mbi te gjitha me bazen e pedagogeve, qe jane po aq sa studentet zemra e Universitetit.

6. Me Ligjin e Arsimit te Larte ekzistues na moren te gjithe paret dhe asetet e Universitetit, me keto ndryshimet e reja qe pres, do ja shkulin dhe zemren.
Mes studenteve te zemeruar dhe grabitesve qe e kane rrenuar Universitetin, qendron "Intelektuali", qe ne fakt eshte dhe Profesori i Nderuar, por dhe studenti qe shkelqen dhe te merr gjak ne vetull per te drejtat e veta.
Shtuar më 12/12/2018, ora 12:29
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori