Protestë kundër importit të plehrave
Dhjetëra qytetarë u mblodhën sot në një protestë paqësore para Kryeministrisë për të kundërshtuar importin e plehrave, ku sipas një vendimi të Qeverisë së Shqipërisë të importohen mbetje për qëllime përdorimi, riciklimi dhe përpunimi. Përfaqësues të Grupimit Qytetar i bënë thirrje sot qeverisë shqiptare që të kthejë mbrapsht vendimin e miratuar për mbetjet pasi kjo do të ishte shkatërrim sipas tyre për Shqipërinë. Drejtues të protestës thanë se kjo është rruga më e gabuar, është një veprim i gabueshëm i qeverisë.

Sipas protestueseve Shqipëria para se të importojë plehra duhet të ketë një kuadër ligjor dhe një infrastrukturë të plotë për importimin e mbetjeve konform standardeve të BE. Grupimi i Reagimit Qytetar ndërkohë dhe një ditë më parë i drejtoi një apel qeverisë dhe pushtetit vendor që të përfshihet në një fushatë kombëtare apo lokale për të pastruar Shqipërinë nga plehrat.

Ndërkohë edhe Rinia Aktive me slogane në duar si “Qeveri s'duam plehra në Shqipëri” protestuan përpara Kryeministrisë kunder importit të plerave. “Zëri qytetar duhet të ndihet që ta pengojë këtë plan. Ne Rinia Aktive kërkojmë që për 55 produkte të mos hyjnë pa doganë pasi dhe importi i plehrave është një veprim i vazhdueshëm”. Kjo ishte thirrja e vazhdueshme e Rinisë Aktive, të cilët protestuan për importin e plerave.
Shtuar më 20/11/2010, ora 14:36

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori