Protesta e opozitës kalon afatin kohor, ja çfarë rrezikojnë organizatorët e saj
Ditën e sotme në Tiranë po organizohet protesta nga opozita, protestë e cila ka nisur në orën 12:00 dhe vazhdon akoma pavarësisht se ka kaluar orari i vendosur nga policia.

Partia Demokratike ditën e djeshme theksoi që protesta do të nisë në 12:00 dhe do mbarojë kur të duan vetë protestuesit por kjo bie ndesh me njoftimin e policisë e cila i ka vënë një kufi orarit të protestës, orën 16:00.

Por organizatorët e saj, deputeti Arben Ristani dhe Eno Bozdo, rrezikojnë pasi protesta po vijon edhe pas orës 16:00, kohë kur duhet të kishte përfunduar, pasi deri atëherë ishte marrë leje në Polici.

Ata i kap Neni 262 i Kodit të Procedurës Penale. Theksojmë këtu se vepra është kundravajtje penale dhe jo vepër penale dhe dënohet me gjobë ose me burgim deri në një vit.

Por çfarë thotë Neni 262?

Organizimi dhe pjesëmarrja në grumbu llime e manifestime të paligjshme

(Shtuar paragrafi III me ligjin nr. 8733, datë 24.1.2001, neni 59)

Organizimi i grumbullimeve dhe i manifestimeve të personave në sheshe dhe vende të kalimit publik, pa marrë më parë lejen nga organi kompetent sipas dispozitave të veçanta apo kur nga organizatorët shkelen kushtet e parashtruara në kërkesën për dhënie të lejes, përbën kundërvajtje penale dhe dënohet me gjobë ose me burgim deri në një vit.

Procedura është e tillë që në përfundim të afatit të protestës, nëse protesta vazhdon përtej orarit dhe vendit për të cilin është dhënë leje, policia referon në prokurori materialin kallëzues për personat që e kanë kërkuar lejen në emër të subjektit politik në këtë rast.

Procedura e zakonshme është që personat nuk thirren ne polici, ata mund të thirren në prokurori në fazat e mëvonshme të procesit./albeu.com/

Shtuar më 18/02/2017, ora 17:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori