Projekti “Kombi” në shkolla, kundër dhunës
Pëlqej
Ministria e Arsimit ka ngritur një program të ri disiplinimi të quajtur projekti "Kombi", i cili do të parandalojë dhunën e ushtruar në shkolla. ProjektiKombi” është aplikuar edhe në shtete të tjera, thotë drejtoresha e kurikulës dhe teksteve pranë MASH, Pranvera Komani.

Nevoja e këtij projekti ka lindur pasi një studimi ndërkombëtar të UNICEF, ku rezultoi se në shumë shkolla europiane dhuna është e pranishme.

Nga ky program do të përfitojnë të gjithë nxënësit e sistemit parauniversitar, mësuesit, por dhe prindërit e tyre. Projekti synon të përcjellë mënyrat e reja të disiplinës dhe ato parashikohen se do të jenë në fokusin e takimeve në shkolla.
“Mësuesit gjejnë rrugën më të shkurtër për të disiplinuar klasën nëpërmjet të bërtiturës, por edhe se mund të kenë një rezultat të menjëhershëm pasi e heshtin klasën, realisht, rezultati afatgjatë nuk është i mirë. Pikërisht, këtu tenton të ndërhyjë ky program që quhet program Kombi dhe mbështetet në përfshirjen praktike në rastin tonë, të mësuesve, nxënësve në përpjekje të përbashkët për të filluar të ndryshojnë sjellje”-tha Komani. /albeu.com/
Shtuar më 28/08/2011, ora 12:37
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori