Përparim Kalo betohet sot përpara Presidentit, Kushtetuesja gati
Përparim Kalo, anëtari i gjashtë i emëruar i Gjykatës Kushtetuese, do të betohet sot përpara Presidentit të Republikës.

Kalo është anëtari i gjashtë i Gjykatës Kushtetuese, duke e bërë tanimë këtë gjykatë funksionale dhe duke përmbushur një kërkesë të ndërkombëtare për vënien në funksion brenda këtij viti.

Gjykata Kushtetuese e përbërë nga nëntë anëtarë dhe e themeluar në vitin 1992, doli jashtë funksioni në korrik të vitit 2018.

Në njoftimin e zyrës së shtypit të Presidencës bëhet me dije se “Zoti Përparim Kalo, anëtar i emëruar i Gjykatës Kushtetuese, thirret për betim përpara Presidentit të Republikës, ditë e enjte në datë 24.12.2020, ora 10:30.

Ceremonia e betimit zhvillohet në Institucionin e Presidentit të Republikës dhe për këtë ftohen të jenë të pranishëm Kryetari i Kuvendit të Republikës së Shqipërisë apo një përfaqësues i zgjedhur prej tij, Kryetarja në detyrë e Gjykatës Kushtetuese, dhe Avokatja e Popullit”.
Shtuar më 24/12/2020, ora 10:12

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori