PD zbulon kriteret: Kështu do të përzgjidhen kandidatët tanë
PD ka publikuar modelin e përzgjedhjes së kandidatëve të saj duke theksuar se i janë referuar modelit britanik.

Sipas PD seleksonimi i kandidatëve do të bëhet në tre faza:

Ngritjen e komisionit të seleksionimitkandidatëve,
Përcaktimin e kritereve dhe standardeve për aplikantët që duan të kandidojnë.

Procesin e seleksionimitkandidatëve përpara votimit nga anëtarësia.

Në njoftimin e PD thuhet gjithashtu se se ky model i cili jep mundësinë e zgjedhjes së kandiatëve më të përshtatshëm që do të përfaqësojnë PD në parlament dhe në pushtetin lokal.

Njoftimi i plotë:

Partia Demokratike është në fazën finale të përgatitjes së modelit për përzgjedhjen e kandidatëve të saj nga anëtarësia.

Për këtë qëllim, janë prej dy ditësh në Tiranë Davis Jones, Kryevlerësuesi i Komitetit të SeleksionimitKandidatëve të Partisë Konservatore Britanike dhe Joy Morrissey, ish kandidate konservatore për Bashkinë e Londrës. Përfaqësuesit e lartë të Partisë Konservatore Britanike po ndihmojnë Partinë Demokratike duke ofruar përvojën e konservatorëve britanikë në procesin e përzgjedhjes se kandidatëve demokratë për zgjedhjet parlamentare dhe lokale.

1

Bazuar në modelin britanik të Partisë Konservatore, PD ka përgatitur mënyrën e seleksionimitkandidatëve të saj, që do të bazohet në tre faza kyçe:

1. Ngritjen e komisionit të seleksionimitkandidatëve
2. Përcaktimin e kritereve dhe standardeve për aplikantët që duan të kandidojnë.
3. Procesin e seleksionimitkandidatëve përpara votimit nga anëtarësia.

Përfshija e anëtarësisë në përzgjedhjen e kandidatëve është risi jo vetëm për Partinë Demokratike, por për të gjithë politikën shqiptare. Deri më sot, asnjë forcë politike në Shqipëri nuk ka zbatuar këto standarde perëndimore që e bëjnë procesin e seleksionimitkandidatëve në Partinë Demokratike një proces transparent, demokratik dhe të bazuar në meritë.

Me modelin e saj të ri, Partia Demokratike reflekton kërkesën e shumicës dërrmuese të shqiptarëve për ta lidhur direkt kandidatin me zgjedhësin.

Modeli britanik që do të zbatohet në Partinë Demokratike, i shërben Partisë Demokratike edhe si një veting brenda partisë, i cili jep mundësinë e zgjedhjes së kandiatëve më të përshtatshëm që do të përfaqësojnë PD në parlament dhe në pushtetin lokal.
Shtuar më 06/04/2019, ora 18:11

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori