PD depoziton në Këshillin Bashkiak të Tiranës propozimin për ulje taksash
Këshilltarët e Partisë Demokratike, depozituan sot në Këshillin Bashkiak të Tiranës dy propozime konkrete, së pari për uljen me 30% të taksave dhe eleminimin e tarifave të reja të shtuara dhe së dyti për projektet e investimit që mungojnë në buxhetin e Bashkisë.

"Paketa fiskale e prezantuar nga Bashkia Tiranë, ka një rritje të pashpjegueshme të taksave në nivele të papërballueshme nga bizneset, psh taksa e ndikimit në infrastrukturë nga 2-4% shkon në 4-8% të çmimit të shitjes, dhe taksa të reja si taksa mbi truallin, taksa e përkohshme për arsimin, etj, për të gjitha këto taksa ne propozojmë uljen në nivelin 30% që lejon ligji për Qeverisjen Vendore.

Ndërkohë Bashkia Tiranë ka prezantuar një sërë tarifash të reja të cilat ishin hequr. Ne gjykojmë që Bashkia Tiranë duhet të ofrojë shërbimet e saj pa tarifë, për të gjithë ata që paguajnë rregullisht taksat. Ky shtim tarifash e rritje taksash është një barrë shtesë për qytetarët, bizneset e fermerët.

Një propozim i dytë vjen dhe për projektet e investimeve. Buxheti aktual ka nivelin më të ulët të investimeve publike në 5 vitet e fundit. Për këtë arsye, ne propozojmë projekte investimi të cilat janë të nevojshme për secilën prej njesive administrative, të cilat kanë ardhur nga nevojat e qytetarëve". /albeu.com/
Shtuar më 30/12/2015, ora 10:18
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori