Pasojat nga duhanpirja/ Ja ultimatumi i Beqajt
Nga 1 janari i vitit 2018, asnjë paketë nuk do hidhet në treg e pa shoqëruar me fotot e sëmundjeve. Pra, paketat e cigareve nuk do mjaftohen më vetëm me paralajmërime të efekteve shkatërruese te duhanpirësit, por edhe me foto të sëmundjevetmerrshme që ai shkakton.

Vendimi në fjalë është marrë nga Komiteti Ndërsektorial, për mbrojtjen e shëndetit nga produktet e duhanit dhe është publikuar në fletoren zyrtare.

Ai përcakton vendosjen në paketat e duhanit të paralajmërimeve për efektet shkatërruese të duhanit në shëndet, jo vetëm përmes teksteve, por edhe përmes një serie fotografish të “Sëmundjevetmerrshme”.

Komiteti, i cili ka për kryetar Ministrin e Shëndetësisë, Ilir Beqaj, përcakton se kjo masë do nisë të zbatohet në masë graduale, duke nisur fillimisht me paralajmërimet shëndetësore grafike të detyrueshme në ambalazhin e çdo pakete. /albeu.com/


Shtuar më 10/10/2016, ora 16:42
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori