Njohja e diplomave të huaja, MASH: Emrat e 216 fituesve deri në prill
Studentët të cilët kanë “certifikuar” studimet e tyre në universitetet jashtë vendit, mund të aplikojnë pranë Ministrisë së Arsimit dhe Sportit për njohjen e diplomës. Për periudha të caktuara ka pasur dyndje për konvertimin e diplomave të huaja dhe kryesisht janë studentë të kthyer nga shtetet fqinje, si Italia apo Greqia. Të gjithë ata të rinj që kanë studiuar jashtë dhe duan që të gjejnë një vend pune në Shqipëri apo të vazhdojnë studimet, procedurat për njohjen e diplomave kryhen në një kohë më të shkurtër se 45-ditshi, ndërsa për rastet që dyshohen se kanë probleme në dokumente, procedurat zgjasin.

Aplikimi për njohje diplome
Dosja e aplikimit duhet të përmbajë dokumentet e mëposhtme:
a) Formatin e aplikimit të plotësuar;
b) diplomën ose certifikatën/vërtetimin e diplomimit;
c) listën e notave ose suplementin e diplomës;
d) dokument zyrtar identiteti: fotokopje e pasaportës dhe kartës së identitetit
për shtetasit shqiptarë dhe të huaj;
e) Mandatpagesën.

Shtuar më 13/05/2014, ora 13:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori