Një tjetër përjashtim? KPK "nxin" gjyqtaren e Kushtetueses
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka "nxirë" gjyqtaren e Gjykatës Kushtetuese duke arsyetuar se ajo nuk e justifikon pasurinë e saj, ndërsa mban shumë para "cash", edhe ato të pajustifikuara.

Gjithashtu, komisioni ka arritur konstatuar se gjykatësja ka dhënë vendime kur ka qenë në konflikt interesi, ndërsa i kanë përmendur edhe një pronë të blerë në vitin 2005 si edhe një truallGjirin e Lalzit.

Sipas hetimit administrativ te KPK, gjyqtarja e Kushtetueses ka një apartament të blere në vitin 2005 60 mije euro 109 metra katrore. Ka nje truall ne gjirin e Lalzit qe e ka blere 400 mije leke dhe mbi te nje shtëpi që e ka blerë 5 mln leke. Ndërkohë që kursimet e bashkejetuesit rezultojnë 61 mije dollare dhe 15 mije euro.

Sipas KPK, apartamenti 101 m katrore ne Tirane ka mospërputhje per burimin e parave, ka mungese te ardhurash sipas analizes per blerjen e apartament. Sa i perket apartamentit te Gjiri i Lalzit 2+1 plus verande ka gjithashtu probleme.

Sa i përket truallit te Gjiri i Lalzit rezulton se ka marre 100 metra katrore me shume se cfare i takon. edhe sa u perket kursimeve te bashkëjetuesit, nuk justifikohen.

Gjatë ditës së sotme pritet të jepet edhe vendimi për gjyqtaren në fjalë. /albeu.com/
Shtuar më 23/04/2018, ora 11:33

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori