Nishani: Të angazhuar për arritjen e objektivave të klimës
Presidenti Bujar Nishani, me ftesë të Presidentit të Francës, François Hollande dhe të Ministrit të Jashtëm francez e njëkohësisht President i Konferencës së Palëve për Ndryshimet Klimatike COP21, Laurent Fabius, mori pjesë sot në Takimin e Udhëheqësve Botërorë për Ndryshimet Klimatike, organizuar në Paris, ku morën pjesë rreth 160 kryetarë shtetesh dhe qeverish.

Presidenti Nishani, në mesazhin e tij drejtuar këtij takimi shprehu angazhimin e Shqipërisë për të ardhmen e përbashkët të planetit tonë dhe marrjen e përgjegjësive kombëtare përmes vënies në efiçencë të burimeve kombëtare.

Kreu i Shtetit theksoi gjithashtu se Shqipëria mbështet arritjen e një marrëveshje universale, duke bërë përpjekjet maksimale për realizimin e objektivave të përcaktuara në Kontributin Kombëtar të Synuar (INDC).

Gjithashtu, Presidenti Nishani theksoi se institucionet shqiptare po punojnë për përgatitjen e një strategjie kombëtare për adresimin e ndryshimeve klimatike në linjë të plotë me politikat e Bashkimit Evropian.

Gjatë pjesëmarrjes në këtë takim shumë të rëndësishëm, presidenti Nishani u takua dhe bisedoi me krerë të ndryshëm shtetesh e qeverish. /albeu.com/


Shtuar më 30/11/2015, ora 16:50

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori