PS pezullon Kosta dhe Fatbardha Barjaban
Pëlqej
Abonohu për lajmet me e-mail:
E-maili juaj:      Tani, kontrolloni e-mailin tuaj dhe konfirmoni abonimin!
Komisioni i Garancive Statutore në Partinë Socialiste, ka vendosur pezullimin e Fatbardha Barjaba nga çdo përfaqësim apo veprimtari politike e kësaj partie si dhe pezullimin e Kosta Barjaba nga çdo marrëdhënie teknike dhe konsultative me Partinë Socialiste.

Vendimi është marrë sot paradite në mbledhjen e Komisionit të Garancive Statutore, të zhvilluar me pjesëmarrjen e gjashtë anëtarëve të tij, të asistuar nga sekretari teknik.

Komisioni ka marrë në shqyrtim kërkesën e bërë nga Kryetari i PS-së së Tiranës, Saimir Tahiri, me objekt përputhshmërinë me normat e Statutit të veprimeve të anëtares së PS-së, Fatbardha Barjaba.

Në statutin e Partisë Socialiste, në nenet 8, 9, 10, 11 përcaktohen të drejtat, detyrat, parimet morale dhe masat për shkeljet etike dhe disiplinore të anëtarit të partisë.

Nga shqyrtimi i dokumentacionit të deritanishëm si dhe sqarimet e dhëna nga Kryetari i PS-së së Tiranës, KGS ka vërejtur se ekzistojnë dyshime të arsyeshme dhe të bazuara që tregojnë se veprimet e anëtares së partisë, Fatbardha Barjaba janë në kundërshtim me normat e mësipërme statusore, neni 11, pika 1/c dhe parimet e përgjithshme morale që duhet të karakterizojnë anëtarin e PS-së, si dhe cenojnë rëndë normat shoqërore dhe etikën e sjelljes.

Këto parime të rëndësishme morale dhe shoqërore, përfaqësojnë themelet mbi të cilat ndërtohet një shoqëri demokratike dhe funksionon një organizëm politik. /albeu.com/
Shtuar më 05/01/2013, ora 17:31
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori
 
Taulant dhe Granit Xhaka janë dy vëllezërit që përballen në skuadra të ndryshme për herë tëparë në një Kampionat Evropian

Taulant dhe Granit Xhaka janë dy vëllezërit që përballen në skuadra të ndryshme për herë tëparë në një Kampionat Evropian