Nëse u përgjigjeni saktë këtyre pyetjeve, ju merrni pasaportën amerikane
Doni të shkoni në Amerikë dhe as Lotaria Amerikane nuk ju ka shërbyer akoma?

Atëher ju njohim me 6 pyetje që ju mundësojnë të merrni letrat Amerikane.

Nuk është një pengesë e madhe, me kusht që të kesh kohë për t’u përgatitur.

Pyetjet zgjidhen nga një grup prej 100 pyetjesh të mundshme, të cilat janë në dispozicion të publikut.

Ju kërkohet t’i zgjedhin 10 pyetje, të zgjedhur në mënyrë të rastësishme, dhe duhet të përgjigjeni gjashtë saktë.

Dhe ju merrni një shans të dytë nëse dështoni.

Sa amendamente ka kushtetuta e SHBA-së?

Përgjigja: 27

Kush i bën ligjet federale?

Përgjigjet e pranueshme janë Kongresi, Senati i SHBA dhe (Shtëpia e Përfaqësuesve), ose legjislatura amerikane apo kombëtare.

Ideja e vetëqeverisjes është në tre fjalët e para të Kushtetutës.

Cilat janë këto fjalë?

Përgjigja: Ne, populli amerikan

Ne zgjedhim një senator amerikan për sa vjet?

Përgjigja: Në mandat 6 vjeçar

Dhoma e Përfaqësuesve ka sa anëtarë të votimit?

Përgjigja: 435

Sipas Kushtetutës amerikane, disa pushtete i përkasin qeverisë federale. Cila është një fuqi e qeverisë federale?

Përgjigja: Ekzistojnë katër zgjedhje: për të shtypur para, për të shpallur luftë, për të krijuar një ushtri, për të bërë traktate.

Nëse edhe Presidenti dhe Zëvendës Presidenti nuk mund të shërbejnë më, kush bëhet President?

Përgjigja: Folësi i Shtëpisë së Bardhë

Cilat janë dy pozicione të nivelit të qeverisë?

Përgjigja: Ka shumë për të zgjedhur nga: Sekretari i Bujqësisë, Sekretar i Tregtisë, Sekretar i Mbrojtjes, Sekretar i Arsimit, Sekretar i Energjisë, Sekretari i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore, Sekretar i Sigurisë së Atdheut, Sekretar i Strehimit dhe Zhvillimit Urban, Sekretari i Brendshëm, Sekretari i Punës, Sekretar i Shtetit, Sekretar i Transportit, Sekretar i Thesarit, Sekretari i Çështjeve të Veteranëve, Prokuror i Përgjithshëm, Nënkryetar.

Kush e shkroi Deklaratën e Pavarësisë?

Përgjigja: Thomas Jefferson./albeu.com/


Shtuar më 06/10/2017, ora 14:28

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori