Në Shqipëri, 186 veteranë të UÇK-së
Pëlqej
Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës Jakup Krasniqi, zhvilloi sot një takim me delegacionin e Shoqatës së Veteranëve të UÇK-së nga Shqipëria, të kryesuar nga Rabije Myrta.Myrta, pasi falënderoi kryekuvendarin për këtë pritje, foli për aktivitetet e Shoqatës, me theks të veçantë për çështjen e evidencimit të dëshmorëve, invalidëve dhe veteranëve të luftës së UÇK-ës nga Shqipëria. Ajo theksoi se në këtë listë janë regjistruar 186 veta, por ka kërkesa që të regjistrohen edhe më shumë njerëz, pa marrë parasysh kontributin që është dhënë në luftë.


Ndersa Krasniqi theksoi se kjo çështje kërkon zgjidhje institucionale, në mes dy qeverive, të Kosovës dhe të Shqipërisë,duke theksuar njëherësh se në Kosovë, ekziston një komision për çështjen e pjesëmarrësve të luftës. Është momenti, tha ai, që ky vit të përmbyllë çështjen e listave të të gjitha kategorive të pjesëmarrësve të UÇK-ës. Në këtë vështrim ai tha se do të angazhohet që kjo çështje të gjejë zgjidhje ligjore e institucionale. /albeu.com/
Shtuar më 14/01/2013, ora 16:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori