Në fundjavë, makinat e rënda do të lëvizin me orar

Ministria e Brendshme dhe ajo e Transportit kanë arritur një marëveshje për lehtësimin e lëvizjes në akset kombëtare dhe ato urbane gjatë sezonit turistik me qëllim disiplinimin e lëvizjes së mjeteve të transportit të rëndë.

Sipas njoftimit të MPB-së mjetet e transportit të rëndë me peshë të përgjithshme të autorizuar mbi 7500 kg, mjetet me ngarkesë të pandashme me gjatësi maksimale më të madhe se 12 m, mjetet rrugore apo bujqësore që kanë shpejtësi më të vogël se 40 km/orë, etj. gjatë periudhës 15 maj – 30 shtator nuk do të lejohen të qarkullojnë gjatë fundjavës në harqet orare:
• E shtunë 09:00–16:00
• E diel 12:00 – 24:00.
Të gjitha akset rrugore ku do të ndalohet lëvizja e mjeteve të rënda (lista bashkëlidhur këtij njoftimi) do të monitorohen nëpërmjet tokës dhe ajrit nga ana e shërbimeve të policisë, me koordinimin e sallës së menaxhimit të operacioneve në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, për garantimin e plotë të rrjedhshmërisë në trafik dhe rritjes së sigurisë rrugore.
Për shkelësit e rregullave të parashikuara në këtë udhëzim do të ketë sanksione ligjore sipas parashikimeve të Kodit Rrugor.
Lista e akseve rrugore për të cilat do të zbatohet Udhëzimi
1. PK Murriqanit – Shkodër;
2. PK Hani i Hotit – Shkodër;
3. Plazhi i Zogajt – Shkodër;
4. Plazhi i Shirokës – Shkodër – Velipojë;
5. Shkodër – Lezhë;
6. Lezhë – Shëngjin;
7. Lezhë – Patok;
8. Durrës – Tiranë;
9. Durrës – Gjiri i lalzit;
10. Durrës – Currila;
11. Durrës – Kavajë;
12. Kavajë – Plazhi i Gjeneralit;
13. Kavajë – Spille;
14. Kavajë – Kthesa e Divjakës – Lushnje;
15. Lushnje – Fier;
16. Fier – Seman;
17. Fier – Plazhet e Poros dhe Zvërnecit- Vlorë;
18. Vlorë – Palasë – Dhërmi – Vuno – Himarë – Qeparo – Borsh – Bunec – Sarandë;
19. PK Qafë Botë – Sarandë;
20. Sarandë – Butrint;
21. Qafë Thanë – Lin – Pogradec – Tushemisht;
22. Tepelenë – Gjirokastër- Kakavijë;
23. Morin – Kukës – kryqëzimi i Milotit – Durrës;
24. Morin – Kukës – Kryqëzimi i Milotit – Lezhë;
25. Morin – PK me Kosovën – Bajram Curri.
Shtuar më 15/08/2014, ora 17:01
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori