Myftinia e Shkodrës: Arroganca ndaj myslimanëve po rritet
Albeu.com
Përveç dënimit të karrikaturave, deklarata e myftinisë së Shkodrës ishte shumë e guximshme në përfundimet që nxjerr për të gjithë Perëndimin. E madje edhe për Shqipërinë, kur thekson se në vend po shtohet arroganca ndaj myslimanëve.Myftinia e Shkodrës ka publikuar dje një deklaratë të ashpër për shtyp ku dënonte publikimin në disa gazeta daneze të karrikaturave të profetit Muhamed, disa kohë më parë. Pasi i ka quajtur ato “provokuese”, myftinia ka theksuar se “ky publikim ka revoltuar, indinjuar e provokuar më shumë se një miliard e gjysmë myslimanë në të gjithë botën duke fyer dhe cënuar ndjenjat e shenjta të tyre. I dënojmë këto akte destabilizuese të publikimit të karrikaturave si dhe individët që baltosin dinjitetin e myslimanëve”.

Po përveç dënimit të karrikaturave, deklarata e myftinisë së Shkodrës ishte shumë e guximshme në përfundimet që nxjerr për të gjithë Perëndimin. E madje edhe për Shqipërinë, kur thekson se në vend po shtohet arroganca ndaj myslimanëve.“Kërkojmë që myslimanët në Danimarkë të hedhin në gjyq individët e papërgjegjshëm që duhet të marrin dënimin e merituar për veprimin mjeran e të shëmtuar të botimit. Luftës së hapur antiislame në Perëndim po i bashkohen edhe njerëz të cilët provokimin e konsiderojnë liri të fjalës, kurse vlerat e shenjta prapambetje. Mjeranë të tillë nuk janë gjë tjetër veçse vegla të makinacioneve të veçanta destabilizuese në Perëndim, por që nuk mungojnë as në Shqipëri. Këtë frymë tendencioze që minon tolerancën, po e ushqejnë dhe gazetarë e media të veçanta në vendin tonë. Nuk e dime se pse këtu dhe në Perëndim çdo ditë e më tepër po shtohet arroganca ndaj myslimanëve dhe Islamit, në një kohë që dikush sa për sy e faqe trumbeton mbrojtjen e të drejtave të besimit dhe lirive të njeriut. Pa dyshim ky lloj trumbetimi është sa për të hedhur pluhur syve, duke menduar se jemi vetëm garniture për tavolinë. Harrojnë ose bëjnë sikur harrojnë peshën , rolin dhe kontributin e myslimanëve shqiptarë në kulturë, civilizim, tolerance dhe mirëkuptim”,-theksohet në deklaratën e myftinisë së Shkodrës që përshkohej nga tone të larta.
“Në këtë kontekst ne jemi për protesta qytetare dhe dënojmë çdo akt të dhunshëm, i kujtdo qoftë ai. Liria e shtypit, sipas disave, u jep të drejtë atyre të fyejnë ndjenjat dhe besimin islam. Frymën e lirisë së shtypit të shfrenuar, individë të veçantë apo grupe të caktuara e kanë futur qëllimisht për të krijuar çoroditje dhe pasiguri”,-përfundon deklarata e Myftinisë së Shkodrës.
nga Anila Dushi, Shekulli
Shtuar më 23/02/2006, ora 10:53
Tage: arkiv
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori