Prokuroria nis hetimet për abuzimet me karburantin
Prokuroria e Përgjithshme urdhëron task-forcën e kryeqytetit të nise hetimet kryesisht për mashtrimet e kompanive private që tregtojnë karburant me pakicë.

Lajmi konfirmohet nga burimet zyrtare pranë organit qendror të akuzës, sipas të cilëve, është kërkuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Metrologjise, raporti i inspektimit ku janë konstatuar shkeljet nga subjektet private.

Sipas akuzës, edhe pse kanë kaluar disa ditë nga publikimi i këtij raporti, një kopje e tillë nuk i është dërguar organit të akuzës, që tashmë ka urdhëruar të nis hetimet kryesisht. Referuar të dhënave të prokurorisë, nuk dihen arsyet pse drejtoria e Metrologjisë nuk ka dorëzuar këtë raport, edhe pse ka konstatuar mashtrimin e kryer nga 14 subjekte private, me 93 makineri që vjedhin konsumatoret gjatë tregtimit të karburanteve.

Për Prokurorinë, pritet marrja e kopjes së këtij materiali dhe nisja e hetimeve ndaj subjekteve të konstatuara me shkelje, për akuzën e “vjedhjes”, “mashtrimit” dhe “evazionit fiskal”.

Ka qenë vetë Drejtoria e Përgjithshme e Metrologjisë që ka denoncuar publikisht abuzimet e konstatuar, por pa dhënë emrat konkret të kompanive abuzuese.
Shtuar më 04/09/2013, ora 18:17
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori