Meta përjashton zyrtarisht Vorpsin, thërret për betim 3 kandidatët për në Kushtetuese
Presidenti Ilir Meta ka njoftuar për betim 3 kandidatët e Kushtetuese, por kjo thirrje nuk ka vlerë për Arta Vorpsin.

Kështu Presidenti ka thirrur në ceremoninë e betimit kandidatet Elsa Toska, Marsida Xhaferllari, dhe Fiona Papajorgji ditën e sotme në orën 19:00.

Kujtojmë se Vorpsin u betua sot para noteres si anëtare e Gjykatës Kushtetuese.

Njoftimi i plotë:

REPUBLIKA E SHQIPËRISË
INSTITUCIONI I PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS

Nr. 4312/1 Prot. Tiranë, më 14.11.2019">2019

NJOFTIM

MBI ORGANIZIMIN E CEREMONISË SË BETIMIT TË GJYQTARËVE TË RINJ TË GJYKATËS KUSHTETUESE.

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në mbështetje të nenit 129 të Kushtetutës dhe nenit 8 të ligjit nr. 8577/2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese”, të ndryshuar, ka vendosur të thërrasë sot për betim, përpara Presidentit të Republikës, anëtarët e rinj të zgjedhur të Gjykatës Kushtetuese.

Zonja Elsa Toska e zgjedhur anëtare e Gjykatës Kushtetuese me Vendimin nr. 133/2019">2019 datë 11.11.2019">2019 të Kuvendit të Shqipërisë, thirret për betim përpara Presidentit të Republikës, sot në datë 14.11.2019">2019, ora 19:00.

Zonja Marsida Xhaferllari, e emëruar anëtare e Gjykatës Kushtetuese nga Presidenti i Republikës me Dekretin nr. 11350, datë 13.11.2019">2019, thirret për betim përpara Presidentit të Republikës, sot në datë 14.11.2019">2019, ora 19:30.

Zonja Fiona Papajorgji e zgjedhur anëtare e Gjykatës Kushtetuese me Vendimin nr. 134/2019">2019, datë 11.11.2019">2019 të Kuvendit të Shqipërisë, thirret për betim përpara Presidentit të Republikës, sot më datë 14.11.2019">2019, ora 20:00.

Ceremonia e betimit zhvillohet në Institucionin e Presidentit të Republikës dhe për këtë ftohen të jenë të pranishëm dhe anëtarët e Gjykatës Kushtetuese dhe Sekretari i Përgjithshëm i Gjykatës Kushtetuese.


Shtuar më 14/11/2019, ora 14:54

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori