Meta konsultohet me ekspertë, ka katër kërkesa për Qeverinë
Presidenti Ilir Meta ditën e sotme ka takuar pedagogë dhe drejtues shkencorë të shumtë për tu konsultuar lidhur me situatën e krijuar pas tërmetit.

Meta bën me dije se i ka kërkuar Qeverisë pikat si më poshtë:

– Fillimin e punës sa më parë, për azhornimin dhe kompletimin e një Harte të re Fizike të Riskut për Shqipërinë në të cilën do të përfshihen dhe saktësohen zonat me rrezik sizmik, si dhe të gjitha territoret e kërcënuara nga erozionet, përmbytjet, rrëshqitjet, zjarrjet, etj;

– Zbatimin e detyrueshëm në të gjithë territorin e vendit të sistemit të eurokodeve në ndërtimet civile dhe objektet e banimit, pa asnjë përjashtim;

– Plotësimin e legjislacionitplanifikimit urban me elementë të rinj sigurie, sipas procedurave bashkëkohore, në projektimin dhe ndërtimin e objekteve të ndërtimit;

– Në kuadër të rishikimit të Buxhetit 2020, për përballimin e pasojave tepër të rënda, duhet të planifikohet edhe mbështetja e domosdoshme financiare për institucionet përkatëse të kërkimit shkencor."

Shtuar më 03/12/2019, ora 14:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori