Meta: Forcim të marrëdhënieve me Algjerinë
Në kuadër të Asamblesë Parlamentare të Mesdheut që po zhvillohet këtë javë në Tiranë, kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta priti kryetarin e Asamblesë Popullore Kombëtare të Republikës Demokratike Popullore të Algjerisë, Mohamed Larbi Ould Khelifa.

Meta e falenderoi z. Ould Khelifa për pjesëmarrjen në Asamblenë Parlamentare të Mesdheut dhe shprehu vullnetin e Kuvendit të Shqipërisë, për të thelluar marrëdhëniet me Algjerinë, jo vetëm në planin mesdhetar, por edhe në drejtim të shkëmbimeve dypalëshe.

Kryetari i Kuvendit theksoi se Shqipëria dhe Algjeria duhet të intensifikojnë shkëmbimet dypalëshe, si në planin politik, ashtu edhe në planin ekonomik e tregtar, duke vënë në dukje marrëdhëniet shumë miqësore mes dy popujve.

Në këtë drejtim, u vlerësua rëndësia e bashkëpunimit ndërparlamentar dhe avancimi me plotësimin e kuadrit ligjor, veçanërisht në drejtim të mbrojtjes dhe nxitjes së investimeve.

Kryetari i Asamblesë Popullore Kombëtare të Republikës Demokratike Popullore të Algjerisë, Mohamed Larbi Ould Khelifa shprehu kënaqësinë e pjesëmarrjes në punimet jubilare të Asamblesë Parlamentare të Mesdheut, duke nënvizuar rëndësinë e kësaj asambleje si një platformë dialogu dhe bashkëpunimi për adresimin e sfidave me të cilat përballen vendet mesdhetare, veçanërisht në drejtim të sigurisë dhe forcimit të stabilitetit.

Në përfundim, dy kryeparlamentarët ranë dakord për krijimin e grupeve respektive parlamentare të miqësisë dhe për nxitjen e qeverive respektive në intensifikimin e përpjekjeve të tyre në interes të shtimit të kontakteve dhe marrëdhënieve dypalëshe. /albeu.com/
Shtuar më 19/02/2016, ora 16:20

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori