Meta e përzuri nga Presidenca, OSBE për Borchardt: Ishte korrekt!
Borchardt është ambasadori të cilin Presidenti Ilir Meta e shpalli non-grata dhe të padëshirueshëm në zyrën e tij.

Në një njoftim zyrtar, zyra e OSBE-së shkruan se Borchardt ka pasur një qëndrim korrekt në lidhje me reformat që ky institucion ndërkombëtar kërkon të ndërmerren në Shqipëri.

Gjithashtu, OSBE-ja thekson se prioritet në Shqipëri i është kuhstuar luftës ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar.

“Ne ishim të kënaqur që Komisioni parlamentar ad hoc për Reformën Zgjedhore ka tërhequr rekomandimet e ODIHR-së ndërsa kërkon të përmirësojë sistemin zgjedhor.

Shqipëria dha një shembull për Shtetet e tjera pjesëmarrëse duke përfshirë këshillat e OSBE-së në politikën e brendshme, dhe ne presim që Shqipëria të vazhdojë të japë një shembull, pasi kryeson Kryesinë e OSBE-së për vitin 2020,”- shkruhet ndër të tjera në njoftim.

Njoftimi i Zyrës së OSBE-së në Vjenë:

Faleminderit, Ambasadori Borchardt, për prezantimin tuaj sot dhe prezantimin tuaj joformal dje. Për më shumë se njëzet vjet, Prania e OSBE-së në Shqipëri ka qenë e domosdoshme për përparimin e Shqipërisë në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, reformimit të gjyqësorit dhe mbështetjes së të drejtave të njeriut dhe lirive themelore. Ne e vlerësojmë raportin tuaj në kohë, i cili u paraqit i detajuar.


Ne e lavdërojmë punën e Prezencës duke mbështetur përpjekjet e reformës demokratike të Shqipërisë, veçanërisht në mes të një sfondi të brendshëm të polarizimit politik. Në përputhje me parimet dhe angazhimet e OSBE-së, ne besojmë se është e rëndësishme të mbështesni angazhimin politik të individëve dhe të drejtën e tyre për tubim paqësor.

Shtetet e Bashkuara besojnë se Prezenca ka një mundësi unike për të bashkuar politikanë dhe liderë mendimesh në Shqipëri për të arritur një reformë të rëndësishme zgjedhore. Ne ishim të kënaqur që Komisioni parlamentar ad hoc për Reformën Zgjedhore ka tërhequr rekomandimet e ODIHR-së ndërsa kërkon të përmirësojë sistemin zgjedhor.

Shqipëria dha një shembull për Shtetet e tjera pjesëmarrëse duke përfshirë këshillat e OSBE-së në politikën e brendshme, dhe ne presim që Shqipëria të vazhdojë të japë një shembull, pasi kryeson Kryesinë e OSBE-së për vitin 2020. /albeu.com/
Shtuar më 21/11/2019, ora 17:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori