MB reagon për deklaratën e PD: Ja shifrat e kriminalitetit
Ministria e Punëve të Brendshme ka hedhur poshtë të dhënat e bëra publike nga ana e Partisë Demokratike në lidhje me kriminalitetit duke i bërë tthirje asaj të thotë të vërtetën. MPB publikon të dhëna në lidhje me krimet kundër personit, krimet e rënda, vrasjet por edhe aksidentet.

Deklarata


• KRIMET KUNDËR PERSONIT. Në nëntor 2013">2013 janë regjistruar 296 vepra penale të kategorizuara si krime kundër personit, kundrejt shifrës prej 700 krimesh që deklaron PD.
• KRIMET E RËNDA. Në nëntor 2013">2013 janë regjistruar 35 krime të rënda kundër personit, nga 46 që ishin në nëntor 2013">2013 abuzime por dhe shumë më pak nga 160 që deklaroi sot PD. Pra gjatë nëntorit 2013">2013 ka një ulje me 24% të krimeve të rënda kundër personit, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.
• VRASJET. Në nëntor të këtij viti janë regjistruar vetëm 7 vrasje, nga 12 që ishin në nëntor të vitit 2012 dhe nga 10 vrasje që pretendon PD. Pra gjatë nëntorit 2013">2013 ka një ulje me 42% të numrit të vrasjeve, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.
• AKSIDENTET. Në nëntor 2013">2013 janë regjistruar 163 aksidente, nga 180 që pretendon PD dhe kanë qenë 26 persona të vdekur prej aksidenteve, nga 32 që deklaron PD.
Ministra e Punëve të Brendshme i bën thirrje opozitës të informohet më saktë për shifrat e kriminalitetit përpara se të komunikojë në publik të pavërteta.
“Shprehemi të hapur të ndihmojmë edhe opozitën vetë të informohet mbi të dhënat zyrtare, siç mirëpresim kontributin e saj në luftën e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Qeverisë Shqiptare kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit”.
Ministria e Punëve te Brendshme thekson se mbetet tërësisht e përkushtuar në luftën pa kompromis ndaj krimit të organizuar, korrupsionit dhe çdo paligjshmërie në tërësi, por edhe ndaj të vërtetës dhe transparencës, si detyrim publik madhor ndaj qytetarëve.
Shtuar më 09/12/2013, ora 18:30

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori