Majlinda Bregu merr detyrën e Sekretares së Përgjithshme të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal
Majlinda Bregu mori sot detyrën e Sekretares së PërgjithshmeKëshillitBashkëpunimit Rajonal (KBR), pas emërimit të saj nga Ministrat e Jashtëm të Procesit të Bashkëpunimit të Europës Juglindore (SEECP) në Brdo pri Kranju, Slloveni më 23 prill 2018.

Bregu është një politikane shqiptare me përvojë të gjatë dhe me besim të palëkundur në projektin e BE-SE. Bashkëpunimi rajonal dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë janë thelbësore për përparimin në rrugën europiane të rajonit tonë.

Progres i rëndësishëm është arritur në vitet e fundit, por ka ende një rrugë të gjatë përpara.

Sekretarja e Përgjithshme e KBR-së do të vijojë punën me të gjithë aktorët për avancimin e klimës politike të dialogut, pajtimit, tolerancës dhe hapjes ndaj bashkëpunimit, si parakushte kyçe për stabilitetin dhe prosperitetin e rajonit të Europës Jug-Lindore.

Majlinda Bregu zëvendëson në këtë pozicion Z. Goran Svilanovic, i cili e mbajti këtë detyrë për dy mandate të njëpasnjëshme (2013-2018).

Deklarata e Bregut pas marrjes së detyrës

Bashkëpunimi sjell Europën në Balkan

Jean Monnet ishte i bindur se "kombet europiane duhet të bashkohen për të mbijetuar". E njëjta gjë vlen edhe për Ballkanin Perëndimor. Për të ruajtur peshën në një botë që po ndryshon shpejt, duhet të forcojmë marrëdhëniet tona.

Bashkëpunimi, është kryefjala!

Jam e nderuar të marr detyrën e Sekretares së PërgjithshmeKëshillitBashkëpunimit Rajonal. Në një zonë ku për vite gjatë, -sfida ka qenë mbajtja gjallë e konfliktit, -Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal ka ndihmuar për fuqizimin e një realiteti të ri: atë të angazhimit të përbashkët për të ardhmen europiane të rajonit.

Mbështetja për reformat në Europën Jug-Lindore ka qenë dhe do të vijojë të jetë bërthama e përpjekjeve të KBR.

Jam e bindur se së bashku, nën drejtimin politik të Procesit të Bashkëpunimit në Europën Juglindore (SEECP) dhe mbështetjen e Bashkimit Europian, duke përfshirë median, shoqërinë civile, së bashku do të përpiqemi të bëjmë zgjedhje të mençura, që nxisin e mbështesin dialogun me të gjitha grupet në shoqëri.

Nuk do të jetë e lehtë, e di. Do të jetë një sfidë “të notosh” në mes të situatave të vështira ekonomike, shoqërore dhe politike.

Është fakt që e ardhmja e vendeve të Ballkanit Perëndimor është e lidhur ngushtësisht me zhvillimin e përbashkët.

Ndërlidhja! Integrimi i ekonomive tona në një treg të vetëm, lidhja e njerëzve dhe bashkëjetesa e vlerave; investimi në kapitalin njerëzor dhe intelektual, - çdo reformë lidhet me interesin tonë të përbashkët politik, atë të sigurisë dhe dukshëm me atë ekonomik.

Nuk është rastësore që nevoja për Europë në rajon është kaq e fuqishme.

E bindur që ritmi i zhvillimit rajonal do të ndikojë në ritmin e integrimit tonë europian, për mua është një privilegj shumë i madh që do të drejtoj KBR (RCC), po aq sa është një sfidë të cilën bashkë më stafin e KëshillitBashkëpunimit Rajonal, shpresoj ta përballoj faqebardhë!
Shtuar më 04/01/2019, ora 14:23
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori