Logoja ne KE do te jete - "Kryesimi maqedonas 2010"
Albeu.com
"Kryesimi maqedonas 2010" është logoja zyrtare nën të cilën Republika e Maqedonisë do të kryesojë me Komitetin e ministrave të Këshillit të Evropës, raporton agjencia MIA.
Pas vendimit të Komitetit të Ministrave në nivel të ambasadorëve, i sjellur dje, i cili ka të bëjë me përgatitjen e sesionit të 120-të ministror, e cila do të mbahet më 11 maj 2010, Republika e Maqedonisl do të kryesojë me organin ekzekutiv të Këshillit të Evropës nën logon në të cilën ndodhet flamuri i stilizuar i Maqedonisë me logon e Këshillit të Evropës, i shoqëruar me tekstin në gjuhën angleze "Kryesimi maqedonas 2010", i shoqëruar nga ana e djathtë me logon zyrtare të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës.
Plotësisht, dokumenti mban edhe shenjë adekuate të llojit të vet në të gjitha dokumentet zyrtare të Komitetit të ministrave - CM/Inf (2010) 19.
Logoja ishte promovuar zyrtarisht dje në takimin e Komitetit të ministrave të Këshillit të Evropës, i cili mbante mbledhje në nivel ambasadorësh në Strasburg.
Në takimin e mbajtur në Strasburg, prapa dyerve të mbyllura, nuk është diskutuar dhe nuk është sjellur vendim për atë se nën cilin emër Republika e Maqedonisë do të kryesojë, sepse Këshilli i Evropës nuk mund të parandalojë një vend-anëtar ta shfrytëzojë referencën që e dëshiron. me fjalë të tjera, Komiteti i ministrave e pranoi logon dhe emërimin e "Kryesimit maqedonas 2010", siç ishte propozuar në dokumentin zyrtar të parashtruar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisë për prioritetet e kryesimit të Maqedonisë me Komitetin e ministrave.
Sekretariati i komitetit, të njëjtin dokument, ua distribuoi 46 vendeve të tjera anëtare dhe në pajtueshmëri me praktikën e vendosur në organizatat ndërkombëtare nga anëtarësimi Republikës së Maqedonisë në OKB deri më sot, ai ishte dërguar me faqe të mbuluar në të cilën ndodhet referenca e cila përdoret për quajtën e përkohshme të shtetit në pajtueshmëri me Rezolutën e Këshillit të Sigurisë 817 të vitit 1993, pa u bërë kurrfarë ndryshimesh në përmbajtjen e dokumentit, i cili e përmban logon zyrtare dhe emërimin e këtij funksioni në Këshillin e Evropës si: "Kryesimi maqedonas 2010". Në vetë dokumentin, në disa vende flitet për "kryesimin maqedonas", "autoritetet maqedonase" apo "qeveria maqedonase".
Prioritetet e kryesimit maqedonas me Komitetin e ministrave, të cilat parimisht ishin pranuar dje, zyrtarisht do të prezantohen nga ana e ministrit të Punëve të jashtme, Antonio Milloshoski në sesionin e 120-të ministror, kur Republika e Maqedonisë do ta ndërmarrë kryesimin nga Zvicra.
Shtuar më 06/05/2010, ora 11:55
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori