Lirohen 550 të dënuar, qeveria miraton amnistinë
Rreth 550 të dënuar pritet të lënë qelitë këtë fundvit nga amnistia. Qeveria miratoi dje projektligjin e Ministrisë së Drejtësisë për “dhënie amnistie”. Pas kalimit në qeveri projektligji do t’i dërgohet Komisionit të Ligjeve në Kuvend.

Kategoritë e personave që përfitojnë nga kjo amnisti janë pazgjedhur duke u mbajtur parasysh lloji dhe masa e dënimit, koha e mbetur e dënimit, mosha aktuale e personit të dënuar, si dhe mosha e personit të dënuar, në momentin e kryerjes së veprës penale. Referuar kritereve, përfitues të amnistisë janë femrat mbi 55 vjeçe dhe meshkujt mbi 60 vjeç, si dhe personat që e kanë kryer veprën penale nën moshën 18 vjeç.
Shtuar më 27/12/2013, ora 11:10

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori