LDK-ja, PDK-ja dhe AAK-ja nuk kursejnë, nga 100 mijë euro për fushatë
Albeu.com
Partitë kryesore politike të përfaqësuara në Parlament llogarisin që të harxhojnë përafërsisht nga 100 mijë euro për fushatën që do të bëjnë për zgjedhjet e 17 nëntorit.Megjithëkëtë, shifrat mund të ndryshojnë, pasi subjektet politike janë ende duke hartuar planin për fushatën arazgjedhore, nga e cila do të varet se sa do të jenë shpenzimet. Burimi kryesor i financimit të fushatës, do të jenë anëtarët e partisë, të cilët "detyrohen" që, sipas mundësisë, të kontribuojnë në financimin e fushatës zgjedhore të subjektit që i takojnë. Ndërsa, pjesa tjetër e financimit, sipas zyrtarëve të këtyre partive, do të sigurohet nga donatorët e ndryshëm.
Fadil Ferati, nënkryetar I Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), thotë se janë dy burime në të cilat LDK-ja do të orientohet: anëtarësia dhe donatorët. "Mendojmë të shkojmë me harxhime minimale dhe planifikojmë të mos e kalojmë shifrën prej 100 mijë eurosh. Për dallim nga fushata e kaluar, këtë radhë do të angazhohemi të bëjmë harxhime sa më minimale". Vlora Çitaku, zëdhënëse e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), thotë se ende nuk kanë bërë një parallogari se Partitë kryesore politike të përfaqësuara në Parlament llogarisin që të harxhojnë përafërsisht nga 100 mijë euro për fushatën që do të bëjnë për zgjedhjet e 17 nëntorit. Megjithëkëtë, shifrat mund të ndryshojnë, pasi subjektet politike janë ende duke hartuar planin për fushatën parazgjedhore, nga e cila do të varet se sa do të jenë shpenzimet. Burimi kryesor i financimit të fushatës, do të jenë anëtarët e partisë, të cilët "detyrohen" që, sipas mundësisë, të kontribuojnë në financimin e fushatës zgjedhore të subjektit që i takojnë. Ndërsa, pjesa tjetër e financimit, sipas zyrtarëve të këtyre partive, do të sigurohet nga donatorët e ndryshëm. Fadil Ferati, nënkryetar I Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), thotë se janë dy burime në të cilat LDK-ja do të orientohet: anëtarësia dhe donatorët. "Mendojmë të shkojmë me harxhime minimale dhe planifikojmë të mos e kalojmë shifrën prej 100 mijë eurosh. Për dallim nga fushata e kaluar, këtë radhë do të angazhohemi të bëjmë harxhime sa më minimale".
Vlora Çitaku, zëdhënëse e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), thotë se ende nuk kanë bërë një parallogari se Ndërkaq ekziston edhe një limit i lartë, të cilin nuk guxon ta tejkalojë asnjë donator". Kurse Lulzim Zeneli, sekretar i përgjithshëm I Lidhjes Demokratike të Dardanisë (LDD), thotë se mjetet që do të hyjnë në funksion të fushatës, janë nga anëtarësia dhe donatorët që i përkrahin.
"Aktualisht nuk mund të flasin për shifra, sepse ende jemi në hartim të asaj se si do të duket fushata. Ajo çka mund të themi është se do të jetë fushatë ndryshe nga ajo qe është mësuar të shihet, ndërsa bartës të idesë ndryshe te fushatës do të jenë anëtarët e forumit të të rinjve të LDD-së".
nga NAIM SADIKU & LEONORA MAKOLLI, Lajm
Shtuar më 18/10/2007, ora 15:34
Tage: arkiv
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori