Lari Rosin tha se shumë çështje në Kosovë nuk mund të zgjidhen tërësisht pa zgjidhjen
Albeu.com
Dita Ndërkombëtare në mbështetje të viktimave të tortures, u shënua me aktivitete të ndryshme edhe në Kosovë.Prej çlirimit e deri më tash në Kosovë kanë kërkuar ndihmë mbi 10 mijë qytetarë viktima të luftës së fundit.
"Shumë çështje në Kosovë nuk mund të zgjidhen tërësisht pa zgjidhjen e statusit përfundimtar të Kosovës", ka deklaruar zëvendësshefi i UNMIK-ut Lari Rosin në Ditën ndërkombëtare në mbështetje të viktimave të torturës. Këto komente Rosin i bëri në shënimin e kësaj dite nga Qendra për Rehabilitimin e Viktimave të Tortures me seli në Prishtinë, ku merrnin pjesë edhe shefi i Misionit të OSBE-se Verner Vnenndt dhe zyrtarë të tjerë ndërkombëtarë. Rosin citohet të ketë thënë se nuk duhet lejuar që torturat e çfarëdo lloji të përsëriten në Kosovë. Ai konfirmoi angazhimin e administratës ndërkombëtare për ndërtimin e institucioneve demokratike të Kosovës.
Ndërkaq shefi i misionit të OKB-së Verner kë thënë se historia dhe viktimat e torturës nuk duhet harruar por duhet shëruar dhe se institucionet duhet të përkrahin organizatat të cilat merren me rehabilitimin e viktimave të luftës.
Aktivistja e të drejtave të njeriut Vjosa Dobruna duke folur për rëndësinë e Ditës ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave të torturës kërkoi që në të ardhmen të punohet më shumë në paranadalimin e torturave. QIK
Shtuar më 27/06/2005, ora 18:35
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori