Kuvendi i Kosoves zgjedh anetaret e Gjykates Kushtetuese
Albeu.com
Kuvendi i Kosovës ka zgjedhur me shumicë votash gjashtë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese të Kosovë. Këta janë: Enver Hasani, Gjyljeta Mushkolaj, Iliriana Islami, Kadri Kryeziu, një nga komuniteti turk - Altaj Suroj dhe një nga komuniteti serb - Ivan Çukalloviq.Ndërkohë dekretimin e tyre do ta bëjë Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu. Paraprakisht me një konsensus të arritur me herët LDK dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës përkrahën emrat e prezantuar nga grupi parlamentar i PDK së.

Aleanca Kosova e Re duke akuzuar për mënyrën e procedimit të emrave dhe për përzgjedhjen e tyre nga Kryesia e Kuvendit. Gjykata Kushtetuese ka gjithsej nëntë anëtarë, prej të cilëve katër duhet të jenë shqiptarë, një nga minoriteti serb, një nga pakicat e tjera dhe tre ndërkombëtarë. Gjyqtarët do të emërohen me një mandat nëntëvjeçar, pa mundësi vazhdimi. Kryetari i Gjykatës zgjidhet me votat e anëtarëve të gjyqtarëve. (start)
Shtuar më 16/05/2009, ora 15:35
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori