Kthehet për rishqyrtim "Hakmarrja për Drejtësi”
Porecesi ndaj organizatës “Hakmarrje për Drejtësi” do të kthehet për rigjykim në Gjykatën e Lartë. Gjykata Kushtetuese ka shfuqizuar vendimin e dhënë nga kjo gjykatë dhe i kthen çështjen për rishqyrtim.


Sipas kësaj gjykate procesi ndaj kësaj organizate sipas është me shkelje ligjore, të cilat kanë cënuar një proces të drejtë ligjor.

Nër shkeljte e cituara është fakti se dosja në Gjykatën e Lartë është shqyrtuar nga një anëtar i Gjykatës i kësaj gjykate në papajtueshmëri me ligjin.

Kushtetuesja ka rënditur dhe disa shkelje të tjera, të bëra nga tre shkallët e gjyqësorit në vend gjatë shqyetimit të këtij porcesi i cili ka bërë bujë gjatë shqqyrtimit të tij.

Dhjetë të akuzuarit si anëtarë të organizatës “Hakmarrja për Drejtësi” zanafilla e së cilës u shënua ne 12 tetor 1996, janë cilësuar fajtor për dhjetra krime të rënda.

Krerët e kësaj organiza janë Altin Arapi dhe Orik Shyti të dënuar me burgim të përjetshëm./albeu.com/
Shtuar më 08/11/2011, ora 09:19
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori