E FUNDIT/ Milani shpëton në fund mes dramës (VIDEO)
Koronavirusi i vë "drynin" gjykatave deri në 22 prill, çfarë do të bëhet me çështjet urgjente
Duke marrë parasysh gjendjen aktuale që ka shkaktuar edhe në vendin tonë koronavirusi, KLGJ mori vendimin për të pezulluar punën.

Ky pezullim do të zgjasë deri në datën 22 prill 2020, me përjashtim të çështjeve urgjente.

“Këto janë kohë të paprecedenta për të gjithë botën dhe ne, ashtu si dhe ju, jemi duke punuar për të gjetur rrugën më të mirë për të ecur përpara. Ne mbështesim marrjen e masave të vazhdueshme për mbrojtjen e vendit dhe të gjithë qytetarëve nga përhapja e virusit COVID-19.

Gjyqtarët e caktuar për shqyrtimin e çështjeve individuale do të zbatojnë ligjin duke garantuar mbrojtjen, sigurinë dhe aksesin në drejtësi si prioritare, kur përcaktojnë cilat çështje do të kategorizohen si “të ngutshme” apo “urgjente”, shkruhet në njoftimin e KLGJ.

Këshilli i Lartë Gjyqësor i lutet publikut dhe përdoruesve të tjerë të gjykatave të mos paraqiten pranë gjykatave, përveç rasteve kur orientohen të bëjnë një gjë të tillë nga një punonjës i gjykatës dhe për një çështje specifike. Këshilli i Lartë Gjyqësor do të vijojë të punojë me gjykatat për të menaxhuar sa më shumë që të mundet në distancë dhe kërkon mirëkuptimin dhe durimin e publikut, ndërsa kalojmë të gjithë këtë periudhë të vështirë.


Shtuar më 07/04/2020, ora 09:55

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori