Komuniteti Mysliman në zgjedhje, dy kandidatura të zyrtarizuara për kreun
Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (KMSH), më 2 mars do të zgjedhë kryetarin e ri. Kreu aktual Skënder Brucaj do të kandidojë për një mandat të dytë.

Drejtori i Medias në KMSH, Agron Hoxha shprehet: “Deri tani me sa shikojmë dhe jemi informuar nga komisioni i vlerësimit të kandidaturave është kandidati në detyrë i cili është edhe kandidat i natyrshëm për postin e kreut të KMSH”.

Përballë Skënder Brucajt për momentin i vetmi sfidant që ka dorëzuar aplikimin, sëbashku me platformën, është imami i xhamisë së Golemit, Gëzim Abdishahu, i cili ka studiuar për teologji në Arabinë Saudite. Abdishahu është aktualisht edhe punonjës në KMSH.

Janë 35 myftinj nga e gjithë Shqipëria, 12 anëtarët e kryesisë së KMSH dhe 45 anëtarë të shoqërisë civile, që me votë të fshehtë zgjedhin kryetarin me një mandat 5-vjeçar.

Sa herë që ka zgjedhje për kreun e komunitetit mysliman ka një angazhim të fortë por të padukshëm nga autoritet shetetërore, posaçërisht Shërbimi i Inteligjencës Shqiptare (SHISH), përfshi Departamentin e Antiterrorit në Policinë e Shtetit.

Kjo me qëllimin final që kreu i myslimanëve shqiptarë të vijë nga radhët e atyre që aplikojnë islamin tradicional dhe jo nga radhët e atyre që kanë importuar nga Lindja e Mesme rryma që konsiderohen si radikale, herë edhe ekstremiste.
Shtuar më 24/02/2019, ora 11:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori