Kolegji Penal rrëzon vendimin për ekstradimin e Rrapos në SHBA
Kolegji Penal ka rrezuar sot vendimin per ekstradimin e Almir Rrapos, i cili nderkohe u eshte doorezuar autoriteteve amerikane. Vendimi eshte marre vetem pak me pare dhe me te rrezohen vendimet e dy gjykatave, e asaj te Shkalles se Pare dhe te te Apelit.

Rrapo u ekstradua ne oret e para te mengjesit te dates 23 nentor.Ekstradimi eshte bere ne zbatim te vendimit te dhene nga Gykata e Apelit, e cila la ne fuqi vendimin e Shkalles se Pare per ekstradimin e tij, nderkohe qe mbrojtja ka akuzuar drejtesine shqiptare si moszbatuese te vendimit te Strasburgut, qe kerkonte mos ekstradimin e tij.

Pak kohe me pare, mbrojtja deklaroi se Strasburgu e ka pezulluar këtë vendim. Gjatë një komunikimi për mediat, avokati mbrojtës i Rrapos, Ardian Visha ka thënë se pas dërgimit në Strasburg, kjo gjykatë ka pezulluar ekstradimin e ish-sekretarit të Ministrisë së Jashtme, Almir Rrapo, mbi të cilin rëndojnë një seri akuzash nga drejtësia amerikane.

Sipas Vishës, Strasburgu urdhëron qeverinë shqiptare që të mos e ekstradojë Rrapon deri në 15 ditë pas vendimit nga Gjykata e Lartë. Gjykata e Apelit në Tiranë ne daten 1 nentor vendosi lënien në fuqi të vendimit për ekstradimin e Almir Rrapos ne SHBA, per llogari te drejtesise amerikane.

Avokatët mbrojtës kanë kërkluar garanci për jetën e klientit të tyre. Sipas mbrojtjes, nëse ai shpallet fajtor në SHBA, të mos ekzekutohet.

Almir Rrapo, ish sekretar i ish ministrit te Jashtem Ilir Meta, akuzohet ne SHBA per nje sere veprash penale dhe u arrestuar pak kohe me pare ne Ambsaden Amerikane ne Tirane.

Shtuar më 26/11/2010, ora 16:25
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori