Kofi Anan rekomandon që këtë verë të fillojë vlerësimi i përmbushjes së standardeve
Albeu.com
Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Anan rekomandon që këtë verë të fillojë vlerësimi i përgjithshëm i përmbushjes së standardeve në Kosovë, hap ky para fillimit të bisedimeve për statusin e ardhshëm të Kosovës.Në një raport të botuar në Nju Jork, Anan vëren se në Kosovë është shënuar progres i vazhdueshëm në implementimin e standardeve. Në të njëjtën kohë, në raport thuhet se asnjë prej tetë standardeve nuk është plotësuar plotësisht.
BBC citon një zëdhënës të Kofi Ananit, i cili tha se Sekretari i Përgjithshëm i OKB së është i kënaqur me faktin se institucionet e përkohshme vetëqeverisëse në Kosovë kanë intensifikuar përpjekjet për të implementuar standardet.
"Sekretari i Përgjithshëm beson se vlerësimi i përgjithshëm duhet të fillojë këtë verë dhe ai ka ndër mend të caktojë një të dërguar të posaçëm për ta bërë këtë vlerësim në të ardhmen e afërt", tha Brenden Varma i OKB së.
Në raport flitet edhe për tensionin politik në rritje midis partive qeveritare dhe atyre në opozitë në Kosovë. Sekretari i Përgjithshëm thotë se është e qartë se thellimi i mëtejmë i atyre mosmarrëveshjeve politike do të pengojë lëvizjen drejt fillimit të procesit politik që nevojitet për përcaktimin e statusit të ardhshëm të Kosovës.
Këshilli i Sigurimit i OKB së do ta diskutojë të premten raportin me vlerësimin politik dhe teknik të implementimit të standardeve në Kosovë në tremujorin e fundit. qik
Shtuar më 26/05/2005, ora 14:56
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori