KLSH padit 9 zyrtare shqiptare per abuzime
Albeu.com
Nga kontrollet e ushtruara gjatë vitit të kaluar nga ekipet e Kontrollit të Lartë të Shtetit, janë zbuluar parregullsi dhe shkelje financiare në të ardhurat dhe në shpenzimet e kryera, me dëm efektiv të përgjithshëm në shumën totale prej mbi 7 miliardë e 305 milionë lekësh.E konvertuar në dollarë, ky dëm arrin në 73 milionë USD.

Ky dëm efektiv i përket veprimtarisë ekonomike-financiare për periudhën e aktivitetit financiar te zhvilluar në vitet 2007-2008 dhe 9-mujorit të vitit 2009, thuhet në raportin përmbledhës të kontrolleve, të kryera gjatë vitit të kaluar.

Duke iu referuar këtij raporti, Gazeta Shqiptare shkruan sot se periudha kohore gjatë së cilës janë konstatuar më shumë shkelje, është ajo para dhe pas zgjedhjeve parlamentare të qershorit.

Shkeljet më të rënda raportohen në aktivitetin e tatim-taksave, ku shtetit i është shkaktuar një dëm prej mbi 2.5 miliardë lekësh. Pason aktiviteti i dhënies me qira apo i shitjes së pronave shtetërore, ku dëmi i konstatuar gjatë këtij viti është në masën 3.2 miliardë lekë. Abuzimet e vërejtura gjatë prokurimeve publike janë në masën 431 milionë lekë, ato në aktivitetin doganor 300 milionë lekë, ndërkohë që shkeljet financiare gjatë vetë-shpërblimit të administratës që paguhet me paratë e taksave, llogariten në 234 milionë lekë të reja. Janë edhe afro 566 milionë lekë abuzime që kategorizohen në zërin “të ndryshme”.

Kontrolli i lartë i shtetit i ka kërkuar Prokurorisë që të fillojë ndjekjen për abuzim me detyrën për nëntë zyrtarë të lartë të shtetit. Në raportin final të KLSH nuk janë vendosur emrat konkretë të zyrtarëve të propozuar. Veprimtaria e tyre që do të hetohet nga prokuroria i përket vitit 2009.
Shtuar më 03/02/2010, ora 17:39
Tage: arkiv
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori