Këto janë deputetët që u paguhet qeraja në Tiranë
Gazeta “Panorama” sjell sot të zbardhur pagesat që janë bërë në Thesarin e shtetit për rrogat e secilit prej deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë, por edhe përfitimet financiare që ata marrin për shkak të statusit të deputetit.

Të ardhurat që marrin deputetët nga ligji për statusin e deputetit është komentuar negativisht nga vetë ligjvënësit, duke theksuar se ato janë të pakta duke u krahasuar me të ardhurat që marrin njerëzit në sistemin e drejtësisë.

Por statusi i deputetit parashikon disa lehtësira për disa deputetë, të cilët nuk kanë banesë në Tiranë. Përfitues kryesorë nga këto janë deputetët që kanë shtëpinë larg Tiranës, të cilët, mesa duket, i kanë marrë të gjitha benefitet që i jep ligji.

Konkretisht, Ilir Pendavinji, Edlira Bore, Ediola Braha, Niko Peleshi, Senida Mesi, Luan Harusha, Fadil Nasufi dhe Fate Velaj marrin rimbursim qiraje, i cili shkon në rreth 35 mijë lekë të vjetër bruto.

Një tjetër benefit që marrin deputetët janë edhe rimbursimet e karburantit, sipas të cilit ata marrin një shumë mujore.

Ndarja bëhet në bazë të qarkut, ku deputetët në zonat më të largëta marrin deri në 40 mijë lekë në muaj karburant.
Shtuar më 23/07/2019, ora 17:10

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori