Kërkuan azil në vendet e BE-së, kthehen 160 shtetas shqiptarë
Pëlqej
Policia ka kthyer ditën e sotme 160 shtetas nga vendet e BE-së, të cilët kanë tentuar azil.

Gjatë mbasdites së sotme, në aeroportin e Rinasit janë kthyer me tre avionë të posaçm, 160 shtetas, të cilët kishin abuzuar me kërkësa për azil nga këta:

69 shtetas shqiptarë të deportuar nga Gjermania ,31 shtetas janë kthyer nga Franca si dhe 60 shtetas nga Anglia.

Vetëm gjatë tre muajve të fundit janë riatdhesuar 2559 shtetas shqiptarë të kthyer nga shtete si Franca, Belgjika, Gjermania, Anglia, Italia dhe Greqia, ku 1063 shtetas kanë kërkuar azil dhe 1496 shtetas kanë shkelur afatet e qëndrimit në hapsirën Schengen.

Policia e Shtetit do vazhdojë në përputhje të plotë me detyrat që i ngarkon ligji për Policinë e Shtetit, të rrisë dhe të kontrollojë masat e kalimit të shtetasve shqiptarë në të gjitha pikat e kufirit në Republikën e Shqipërisë. Asnjë shans për të fituar azil në vendet e BE-së, mos shpërdoroni para dhe kohë!

Respektoni rregullat e lëvizjes dhe afatet e qëndrimit në hapësirën Schengen.
Shtuar më 13/12/2017, ora 21:01
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori