Keni bërë seks oral e anal? Plas skandali në shkollat fillore shqiptare
Pëlqej
Një studim kombëtar që po zhvillohet në shkollat e Shqipërisë ka sjellë probleme dhe shqetësime të prindërit.

Kjo për shkak se nxënësve në shkolla të moshave 11, 13 dhe 15 vjeç, po pyeten në lidhje me seksin.

Sipas deutetes Albana Vokshi, nxënësit që janë marrë në studim me aprovimin e Ministrisë së Arsimit po pyeten nëse kanë kryer seks oral, anal dhe vaginal.

Letra e hapur e Vokshit për Nikollën

Një grup prindërish kanë adresuar një problem shqetësues, të cilin e konsideroj plotësisht legjitim, në lidhje me një studim kombëtar për “Vlerësimin e sjelljeve shëndetësore tek fëmijët e moshës shkollore” që do të ndërmarrë instituti i Shëndetit Publik me mbështetjen e Drejtorive Arsimore Rajonale dhe Zyrave Arsimore, ku nxënës të moshës, 11, 13 dhe 15 vjeç do t’u shpërndahet një pyetësor.

Në pyetjet 45 e në vazhdim, në një gjuhë që unë e konsideroj krejt të papërshtatshme për fëmijë në ato mosha, nxënësve u kërkohet të japin mendimin e tyre në lidhje me ngacmimet seksuale e madje shkohet dhe më tutje ku u kërkohet të përgjigjen nëse kanë kryer seks anal, vaginal apo oral. /albeu.com/
Shtuar më 25/05/2018, ora 15:33
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori