KE: Te miratohet legjislacioni i plote kunder diskiminimit
Albeu.com
Komisioni Evropian kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI) publikoi sot raportin e ri mbi Shqipërinë, i cili merr ne shqyrtim racizmin, ksenofobinë, antisemitizmin dhe intolerancën në vend. Raporti vlerëson se ...... ndërgjegjësimi mbi diskriminimin mbetët në tërësi në nivel të ulët. Po ashtu mbetet i ngadaltë progresi drejt miratimit të një legjislacioni të plotë kundër diskriminimit përfshirë fusha si strehimi, kujdesi shëndetësor, dhe aksesi në shërbimet publike.

"Romët dhe Egjiptianët vazhdojnë të përballen me vështirësi serioze sociale dhe ekonomike, me nivele më të larta papunësie në krahasim me pjesën tjetër të popullatës dhe kushte jetese jashtëzakonisht të pasigurta. Ka një raport të lartë të zhdrejtë në lidhje me braktisjen e shkollës në këto komunitete, i cili e rrit cënueshmërinë e tyre nga trafikimi. Vazhdojnë të raportohen dëbime të familjeve Rome nga shtëpitë e tyre, pa iu dhënë një strehim adekuat alternativ", thuhet në raport. Më tej Komisioni thekson se
indiferenca e disa politikanëve ndaj këtyre çështjeve - veçanërisht në nivel lokal - përkeqëson margjinalizimin e këtyre komuniteteve dhe pengon zgjidhjen e problemeve të tyre të përditshme.

Shtuar më 02/03/2010, ora 20:31
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori