KDI me rekomandime për drejtuesit e rinj komunale
Në prag të marrjes së detyrave të kryetarëve të komunave që kanë dalë nga zgjedhjet komunale 2013, Instituti Demokratik i Kosovës ka dhënë disa rekomandime për drejtuesit e rinj.

Ismet kryeziu nga KDI ka thënë se KDI në kuadër të projektit të monitorimit të kuvendeve komunale ka identifikuar disa lëshime mbi rregullimin e degës ekzekutive në komuna dhe nivelin e pagave të drejtorëve komunale.

Përcaktimi i numrit të drejtorive nëpër komuna, kategorizimi i pagave për drejtorët komunalë, ngritja e koeficientit për paga në drejtoritë komunale si dhe balanci gjinore, apo përfaqësimi më i madh i fermës në drejtori komunale, janë disa nga rekomandimet që ka dhënë Instituti Demokratik i Kosovës, për kryetarët e porsazgjedhur, në mënyrë që sipas tyre pushteti lokal të jetë më efikas, janë rekomandimet që KDI ka dhënë. /albeu.com/
Shtuar më 21/12/2013, ora 15:08
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori