Janullatos mbërrin në Athinë me avion special pas infektimit me koronavirus (VIDEO)
Kryepeshkopi i Shqipërisë Anastas Janullatos, u transportua me një pajisje të veçantë në spitalin “Evangelismos” të Athinës ku mbërriti mbrëmjen e kësaj të mërkure për trajtim, pasi ai u diagnostikua me koronavirus.

Kryepeshkopi Anastas iu nënshtrua një testi në një qendër mjekësore në Tiranë, e cila tregoi se ishte infektuar me koronavirus.

Megjithëse simptomat i shfaqen në një formë të lehtë, mjekët në Tiranë e konsideruan të nevojshme transferimin dhe shtrimin në një klinikë të specializuar në Greqi, duke pasur parasysh moshën e tij të shtyrë dhe disa probleme kronike shëndetësore.

Kryeministri Kyriakos Mitsotakis u informua për çështjen dhe dha pëlqimin e tij për transferimin me një njësi speciale avioni C-130 në Tiranë, me qëllim transferimin e hierarkut.

Siç tregohet në video, Kryepeshkopi u transportua në një kapsulë të veçantë barelë.

Mediat greke shkruan se Janullatos është i vetëdijshëm, ndërsa ka treguar simptoma të lehta të koronavirusit.

Monitorimi i tij konsiderohet i domosdoshëm, pasi, siç deklaroi Kryepeshkopi në një stacion televiziv, “Unë kam ndjeshmëri ndaj mushkërive, kam astmë për një kohë të gjatë. Mendoj se do ta kapërcejmë”.

Sidoqoftë, ai nuk mungoi të theksojë se “pjesëmarrja në dhimbjen e përbashkët është një dhuratë nga Zoti”.

Ai më pas dërgoi një mesazh se i krishteri është i Zotit: “Mos u trishtoni. Ne do të kalojmë. Pavarësisht nëse jetojmë ose vdesim nga Zoti Jezus. Këto gjëra janë një ngushëllim i madh për ne.”
Shtuar më 11/11/2020, ora 22:42

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori