Ja struktura e re e Policisë së Shtetit
Pëlqej
Në një deklaratë për median kreu i Ministrisë së Brendshme, Sajmir Tahiri, fill pas përfundimit të mbledhjes së radhës së Këshillit të Ministrave, tha se ndryshimet e fundit në Policinë e Shtetit janë vetëm starti i një reforme të thellë që parashikohet të implementohet.

“Në cilësinë e Ministrit të Brendshëm sapo kam firosur strukturën e re të policisë së shtetit dhe janë gati vendimet përkatëse në zbatim të saj. Në vlerësimin tonë struktura e re i përgjigjet domosdoshmërisë për të afruar shërbimin policor me qytetarët, për të ndrequr piramidën strukturore dhe të zinxhirit të komandës në policinë e shtetit, i shërben demokratizimit dhe transparencës, strukturës dhe funksionit të policisë së shtetit, por dhe shërbimit më të kujdesshëm ndaj qytetarëve. Mund t’ju them me shifra se nga 811 funskionarë të policisë së shtetit në drejtorinë e përgjithshme të policisë sot me strukturën e re në funksionet e koordinimit, planifikimit strategjik dhe monitorimit janë 255 funksionarë” tha ai.

Një tjetër pikë e rëndësishme e reformës është edhe shkrirja e Policisë Rrugore si një Komisariat me vete dhe kalimin e saj në varësi të komisaritave policore. Tahiri foli edhe për reformë ligjore funksionale në SHKB.

Ndërkohë që dorëheqja e drejtorit të përgjithshëm të policisë së shtetit, Hysni Burgaj, tashmë është fakt, Tahiri tha se KM në mbledhjen e sotme ka vendosur largimin nga detyra të tij dhe emërimin në këtë detyrë të Artan Didit.

Sa i përket emërimeve të reja, Ministri i Brendshëm tha se rekrutimi është bërë përmes kritereve të forta, me qëllim promovimin e dy cilësive.

“Në emërimet e reja kemi pasur dhe kemi zhvilluar një proces me kritere shumë të forta, të atyre njerëzve që kanë marrë detyrën e re. Duke synuar që të promovojmë njerëz që dy cilësi t’i kenë të larta, jo të korruptuar dhe pa asnjë mundësi për tu korruptuar.”- theksoi Tahiri.

Ndërkaq Tahiri ka bërë të ditur se qeveria vendosi krijimin e një Task Force për masa emergjente për mbrojtjen e mjedisore dhe territorit.

“Kjo është bërë me kërkesë të ministres së Zhvillimit të Territorit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni, me kërkesë të ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri. Do të drejtohet nga dy ministritë që ata përfaqësojnë, por dhe nga ajoe Kulturës dhe një sërë institucionesh.

Task Forca do ketë këto funksione: analizimin e problematikave sidomos në zonat e përcaktuara me ligj si zona kombëtare. Evidentimin e zonave me interes kombëtar nëse do zbatohen. Do ketë parasysh planet e veprimit, përcaktimin e emergjencës. Task Forca do fillojë menjëherë punën” tha ai.

Pas deklaratës Tahiri ka zhvilluar një mbledhje në Ministrinë e Brendshme me 12 drejtuesit e rinj të policisë nëpër qarqe, të emëruar sot.

Të gjitha lëvizjet në Polici:

1. Ardian Çipa, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Tiranë
2. Altin Qato, Sokol Bizhga emërohet në detyrën zv/Drejtor i Përgjithshëm në Departamentin për Sigurinë Publike
3. Tonin Vocaj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
4. Nikolin Bala, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
5. Mërgim Hoxha, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
6. Gjergj Jorgo, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
7. Pellumb Seferi, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
8. Arjan Bozhaj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
9. Artan Cuku, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
10. Muhamet Rrumbullaku, emërohet në detyrën Shef i Sektorit të Programeve Mësimore në Qendrën e Formimit Policor
11. Ervin Hodaj, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Fier
12. Kastriot Skenderaj, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Vlorë
13. Haki Çako, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorise Policise Qarkut Gjirokastër
14. Lorenc Panganika, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Berat
15. Bernard Çaushaj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
16. Halit Murataj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
17. Emri Vata, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Programeve Mësimore në Qendrën e Formimit Policor
18. Arben Hajdarmataj, emërohet në detyrën Specialist në Seksionin e Trajnim, Shkollim të Nivelit të Mesëm e të Lartë Drejtues, në Qendrën e Formimit Policor
19. Aleks Hajdari, emërohet në detyrën Shef i Sektorit të Trafiqeve të Paligjshme, në DPP
20. Muharrem Furriku, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Programeve Mësimore në Qendrën e Formimit Policor
21. Izet Hysa, emërohet në detyrën Specialist në Seksionin e Trajnim, Shkollim të Nivelit të Mesëm e të Lartë Drejtues në Qendrën e Formimit Policor
22. Saimir Muça, emërohet në detyrën Specialist në Seksionin e Trajnim, Shkollim të Nivelit të Mesëm e të Lartë Drejtues në Qendrën e Formimit Policor
23. Shkelzen Aliaj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
24. Astrit Halilaj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Studimeve Strategjike në DPP
25. Jashar Vrekaj, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Programeve Mësimore në Qendrën e Formimit Policor
26. Ilo Keçka, emërohet në detyrën SpecialistSektorin e Programeve Mësimore në Qendrën e Formimit Policor
27. Ilirjan Balla, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Kukës
28. Perlat Vatoci, emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Dibër
29. Besnik Muçmata, emërohet në detyrën Shef i Sektorit të Policise Gjyqësore në Drejtorinë e Forcës së Posaçme në DPP
30. Gentjan Shehaj, emërohet në detyrën Shef i Sektorit të Aseteve Kriminale në DPP
31. Edmond Tarkaj, ripranohet dhe emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Korçë
32. Perlat Çullhaj, ripranohet dhe emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Durrës
33. Shaban Nexhi, ripranohet dhe emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Shkodër
34. Niko Brahimaj, ripranohet dhe emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Lezhë
35. Neritan Nallbati, ripranohet dhe emërohet në detyrën Drejtor i Drejtorisë Policisë Qarkut Elbasan
Shtuar më 09/10/2013, ora 20:52
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori