Ja lista e plotë e ish-sigurimsave që dekoroi qeveria
Qeveria dekoroi vjet me Medaljen e Mirënjohjes, funksionarë të ish Partisë se Punes, drejtues madhorë, oficerë e agjentë të Sigurimit të Shtetit, kryetarë të Degëve të Punëve të Brendshme, prokurorë që kanë kërkuar dënime me vdekje, gjykatës që kanë dhënë vendime për varje e pushkatim si dhe dëshmitarë në gjyqet e montuara të diktaturës.

Motivacioni për nderimin shtetëror të tyre, 25 vite pas rënies së komunizmit, ishte: "Për kontributin në Luftën për Çlirimin e Atdheut nga pushtuesit nazi-fashistë". /albeu.com/

Ja lista e zbardhur nga Gazeta Shqiptare:

Rakip Beqaj, Zv.drejtor i Përgjithshëm i Sigurimit të Shtetit

Gani Kodra, Shefi i Sigurimit të Byrosë Politike

Xhafer Peçi, Drejtor i Kufirit në Ministrinë e Brendshme dhe Komandant i Gardës 1971-1883

Mark Dodani, figurë emblematike e Sigurimit të Shtetit me pseudonimin Xhakoni dhe Studenti, që mbante lidhje direkte me Mehmet Shehun dhe Kadri Hazbiun.

Murat Kamani, prokurori ushtarak i Beqir Ballukut, Petrit Dukes dhe Hito Çakos e Rrahman Parllakut. E vlerësoi grupin komplotist dhe kërkoi dënimin e tyre me vdekje.

Anastas Koroveshi, gjyqtar i Gjykatës Ushtarake Tiranë.

Qemal Hysenaj, Kryetar i Degës së Punësve të Brendshme të Fierit

Ernesto Jakova, Zv.drejtor i Institutit të Studimeve Ushtarake, I dënuar në grupin “Puçi ushtarak /74”

Jani Pasko, kryetar i rrethit Berat

Mustafa Beqari, oficer i Degës së Punëve të Brendshme

Isa Miloti, oficer i Sigurimit të Shtetit Shkodër

Shyqyri Çoku, hetuesi i At Zef Pllumit (Rrno vetëm për me tregue)

Rahman Parllaku

Gani Keçi

Vito Kapo

Njazi jaho

Hamit Myhyrdari

Kadri Balla

Ilo Kodra

Kadri Balla

Dimitra Jakova

Xhoxhi Konomi

Liri Belishova

Mane Aliaj

Llambi Gegeni

Fahri Kraha

Emro Kondi

Agim Bejleri

Duro Shehu

Sadush Kumbaro

Eqerem Beci

Demir Progdani

Dhimitër Brisku

Nonda Baka

Karafil Kalemi
Shtuar më 29/11/2015, ora 17:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori